n-Cov 2019 IgG/IgM Rapid Test Cassette ( WB/S/P)

n-Cov 2019 IgG/IgM Rapid Test Cassette ( WB/S/P)

2019-nCoV IgG / IgM Hızlı Kaset Testi, insan tam kan, serum veya plazma örneğinde 2019nCoV'ye karşı IgG ve IgM antikorlarının kalitatif tespiti için yanal akış kromatografik bir immünolojik testtir.

KULLANIM AMACI

Ocak 2020'nin başında, bulaşıcı ajan olarak yeni bir koronavirüs (2019-nCoV) tanımlandı Çin'de Wuhan, ilk vakaların semptomlarının Aralık 2019'da başladığı bir viral pnömoni salgına neden oldu.1 Koronavirüsler, insanlar, diğer memeliler ve kuşlar arasında yaygın olarak dağılan ve solunum, enterik, hepatik ve nörolojik hastalıklara neden olan zarflı RNA virüsleridir.2 Altı koronavirüs türünün insan hastalığına neden olduğu bilinmektedir.3 Dört virüs - 229E, OC43, NL63 ve HKU1 - yaygındır ve tipik olarak immünokompetan bireylerde yaygın soğuk algınlığı semptomlarına neden olur.3 Diğer iki suş - şiddetli akut solunum sendromu koronavirüs (SARS-COV) ve Orta Doğu solunum sendromu koronavirüs (MERS-COV) ) - zoonotiktir ve bazen ölümcül hastalıklarla ilişkilendirilmiştir.4 Koronavirüsler zoonotiktir, yani hayvanlar ve insanlar arasında bulaşırlar. Enfeksiyon belirtileri arasında solunum semptomları, ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunur. Daha ciddi vakalarda, enfeksiyon pnömoniye, ciddi akut solunum sendromuna, böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabilir.5 Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için standart öneriler arasında düzenli el yıkama, öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burnun kapatılması, et ve yumurtaların iyice pişirilmesi yer alır. Öksürme ve hapşırma gibi solunum yolu rahatsızlığı belirtileri gösteren kişilerle yakın temastan kaçının.

PRENSİP

2019-nCoV IgG / IgM Hızlı Test Kaseti (Tam Kan / Serum / Plazma), tam kan, serum veya plazma örneğinde 2019-nCoV'ye karşı IgG ve IgM antikorlarının saptanması için kalitatif membran bazlı bir immüno tahlildir. Bu test, bir IgG bileşeni ve bir IgM bileşeni olmak üzere iki bileşenden oluşur. IgG bileşeninde, anti-insan IgG, IgG test hattı bölgesinde kaplanır. Test sırasında numune, test kasetindeki 2019-nCoV antijen kaplı parçacıklar ile reaksiyona girer. Karışım daha sonra kılcal etki ile membran üzerinde kromatografik olarak yukarı doğru hareket eder ve eğer numune 2019nCoV'ye karşı IgG antikorları içeriyorsa IgG test hattı bölgesindeki anti-insan IgG ile reaksiyona girer. Bunun sonucunda IgG test çizgisi bölgesinde renkli bir çizgi görünecektir. Benzer şekilde anti-insan IgM, IgM test hattı bölgesinde kaplanır ve eğer numune 2019-nCoV'ye karşı IgM antikorları içeriyorsa, konjugat-numune kompleksi anti-insan IgM ile reaksiyona girer. Sonuç olarak IgM test çizgisi bölgesinde renkli bir çizgi belirir. Bu nedenle, örnek 2019-nCoV IgG antikorları içeriyorsa, IgG test hattı bölgesinde renkli bir çizgi görünecektir. Örnek 2019-nCoV IgM antikorları içeriyorsa, IgM test çizgisi bölgesinde renkli bir çizgi görünecektir. Örnek 2019-nCoV antikorları içermiyorsa, test çizgisi bölgelerinin hiçbirinde negatif bir sonucu belirten renkli bir çizgi görünmez. Prosedürel bir kontrol olarak hizmet etmek için, kontrol çizgisi bölgesinde her zaman renkli bir çizgi görünecektir, bu da uygun numune hacminin eklendiğini ve membran fitillemenin meydana geldiğini gösterir.