Pylori K-SeT

Pylori K-SeT

Helicobacter pylori, boğaz ve duodenum mukus yüzeyinde yaşayan peptik ülser ve kronik gastrite sebep olan helezon şeklinde gram-negatif bir bakteridir; gastrik maligniteyle oldukça ilişkilidir ve sınıf I karsinojen olarak klasifiye edilir. Gelişen nülkelerde feco-oral yolla gelişmiş ülkelerde ise gastro-oral yolla bulaşır. H. pylori enfeksiyonu non-invaziv tekniklerle (serolojik assay, C-üre nefes testi (UBT) ve dışkı antijen testi) veya invaziv tekniklerle (histoloji için biyopsilerle endoskopi, kültür ve hızlı üreaz testi). Endoskopi ile tanı oldukça spesifik olmakla beraber fiyatı yüksektir ve bu prosedür hasta için rahatsızlık verici bir durumdur. Avrupa Helicobacter pylori Çalışma Grubu (Maastricht III Konsensus Raporu) Helicobacter pylori enfeksiyonunun yönetimi için yönerge hazırlamışlardır. H. pylori duodenal ülseri olanların %90’ından fazlasında ve gastrik ülseri olanların yaklaşık %80’inde görülür. H. Pylori enfeksiyonu  dünyadaki en kronik enfeksiyonlardan biridir : her ülkede yetişkinlerin %20-90’ı enfektedir; enfeksiyon gelişen ülkelerde endüstri ülkelerine göre daha fazla görülür.  H.pylori strip testi dışkı örneklerinde H.pylori antijenlerinin varlığını saptamak için monoklonak antikor kullanan sensitiv ve spesifik hızlı membran assaydir. 

PRENSİP

Test lateks mikrosfer ile homojen membran sistem teknolojisine dayanan kullanıma hazır bir testtir. Fekal numune testle birlikte verilen buffer ile sulandırılmalıdır. Nitroselüloz membran helicobacter pyloriye karşı antikorlarla duyarlı hale getirilmiştir. Testin spesifitesi lateks mikrosferlere konjüge olan insan Helicobacter pylori antijenlerine karşı yönlendirilen monoklonal antikordan gelmektedir. Konjügat polyester bir membranda kurutulmuştur.  
 

 

Strip/kaset, fekal süspansiyonun likit fazına batırıldığında konjügat çözülür ve pasif bir difüzyon ile örnekle beraber harekete geçer ve konjügat örnek materyali ile birlikte Helicobacter pylori spesifik antijene karşı yönlendirilmiş monoklonal antikor ile kontağa geçer. Eğer örnek spesifik Helicobacter pylori antijenleri içeriyorsa Helicobacter pylori antijeninden oluşan kompleks ve konjugat nitroselüloza adsorbe olmuş monoklonal antikora bağlanır ve kırmızı çizgi oluşur. Solüsyon kontrol reagentiyle karşılaşmak için hareketine devam eder ve böylece testin çalıştığını gösteren yeşil bir çizgi oluşur.