MONO Rapid Test Cassette

MONO Rapid Test Cassette

Tam kan, serum veya plazmada niteliksel olarak Bulaşıcı Mononükleoz heterofil antikorlarını tespit etmek için Bulaşıcı Mononükleoz (IM) tanısı için hızlı bir test. Yalnızca profesyonel in vitro diagnostik kullanım içindir.

KULLANIM AMACI

MONO Hızlı Test Kaseti (Tam Kan / Serum / Plazma), Enfeksiyöz Mononükleoz tanısına yardımcı olarak tam kan, serum veya plazmada Bulaşıcı Mononükleoz heterofil antikorlarının kalitatif tespiti için hızlı bir kromatografik immünolojik testtir. Bulaşıcı Mononükleoz'a (IM), herpesvirüs ailesinin bir üyesi olan Epstein-Barr virüsü neden olur. IM semptomları ateş, boğaz ağrısı ve şişmiş lenf bezleridir. Çok nadir durumlarda, kalp veya merkezi sinir sistemi problemleri ortaya çıkabilir. IM tanısı heterofil antikorların varlığına dayanarak yapılır. Bulaşıcı Mononükleoz heterofil antikorları IgM sınıfına aittir. Akut IM vakalarının% 80-90'ında bulunurlar ve klinik hastalığın ilk haftasında hastaların% 60-70'inde tespit edilebilirler. 1,2,3,4 MONO Hızlı Test Kaseti (Tam Kan / Serum / Plazma) ), tam kan, serum veya plazmada dakikalar içinde enfeksiyöz mononükleoz heterofil antikorlarını kalitatif ve seçici bir şekilde tespit etmek için bir sığır eritrosit ekstraktı kullanan basit bir testtir.

PRENSİP

MONO Hızlı Test Kaseti (Tam Kan / Serum / Plazma), tam kan, serum veya plazmada IM heterofil antikorlarının saptanması için kalitatif, lateral akışlı bir immüno tahlildir. Bu testte, sığır eritrositi ekstrakte edilen antijen, testin test hattı bölgesinde hareketsizleştirilir. Test sırasında, numune, etiket pedine uygulanmış olan sığır eritrositi ekstrakte edilmiş antijen kaplı parçacıklar ile reaksiyona girer. Bu karışım, testin uzunluğu boyunca kromatografik olarak göç eder ve hareketsizleştirilmiş sığır eritrositi ekstrakte edilmiş antijeni ile etkileşime girer. Örnek IM heterofil antikorları içeriyorsa, test çizgisi bölgesinde renkli bir çizgi görünerek pozitif bir sonuç gösterir. Örnek IM heterofil antikorları içermiyorsa, bu bölgede negatif bir sonucu belirten renkli bir çizgi görünmez. Prosedürel bir kontrol görevi görmek için, kontrol çizgisi bölgesinde her zaman uygun miktarda numune eklendiğini ve membran fitillemesinin meydana geldiğini gösteren renkli bir çizgi görünecektir.